Veltman wacht af: "Ook kijken naar wat andere spelers doen"

20 april 2017, 16:26

Over speeltijd heeft Joël Veltman ook onder Peter Bosz niet te klagen bij Ajax, maar de verdediger weet nog niet of hij nog lang bij de club blijft. De international, die nog een contract heeft tot 2018, hakt voorlopig nog geen knoop door over zijn toekomst.

Veltman ontving al wel een aanbieding van Ajax, maar wacht voorlopig af. "Je kijkt toch ook wat andere spelers doen", vertelt Veltman aan Het Parool. Dit seizoen is de verdediger omgeturnd tot rechtsback. Dat bevalt hem uitstekend. "Dat is nu mijn plek. In het verleden kwam het bij Ajax vaker voor dat een back na verloop van tijd in het centrum van de verdediging terechtkwam, maar bij mij is het andersom gegaan. Ik waardeer de rol die ik heb. Ik ben een teamspeler. Ik val niet heel erg op, maar ik doe wel dingen die belangrijk zijn."

Volgens de verdediger slaagt Ajax er steeds beter in om de plannen van Bosz uit te voeren. "Iedereen weet nu wat er wordt gevraagd in het veld. Dat is in onze hoofden geprent. Voorheen, onder Frank de Boer, kozen we onze momenten om druk te zetten. Meestal was Davy Klaassen dan de aanjager. Maar nu is het: bal kwijt, druk erop. Meteen. Daar wordt constant op gehamerd."

Ajax speelt donderdagavond om 21.05 uur de return in de Europa League tegen Schalke 04.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen