Ajax start met Traoré, De Ligt en Kluivert, Dolberg wissel

20 april 2017, 19:56

Trainer Peter Bosz heeft besloten om Kasper Dolberg buiten de basis te laten voor het belangrijke uitduel met Schalke 04 in de Europa League. Bertrand Traoré krijgt in de spits de voorkeur boven Dolberg, die afgelopen weekend nog wel startte in de Eredivisie. In Gelsenkirchen zijn er bij Ajax eveneens basisplaatsen voor Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Lasse Schöne.

Traoré en Kluivert begonnen vorige week ook in de basis tegen Schalke en hadden toen een groot aandeel in de 2-0 overwinning. Het tweetal verschijnt daardoor ook vanavond, in de return in Duitsland, aan de aftrap. Kasper Dolberg moet genoegen nemen met een bank, terwijl ook David Neres en Donny van de Beek niet starten. Van de Beek was in Amsterdam wel basisklant en haalde zelfs het Team van de Week in de Europa League, maar wordt vanavond vervangen door Lasse Schöne. De Deen ontbrak in Amsterdam door een schorsing.

Omdat Daley Sinkgraven door een blessure absent is, speelt Nick Viergever als linksachter en draaft Matthijs de Ligt op in het hart van de defensie. Bij tegenstander Schalke keert Sead Kolasinac terug in de basis, de linksback moest vorige week door een blessure afhaken in de warming-up. Klaas-Jan Huntelaar zit wederom op de bank: Guido Burgstaller krijgt de voorkeur in de punt van de aanval.

Het treffen in de kwartfinale begint om 21.05 uur en is live te volgen via de liveticker op FCUpdate.nl.

Opstellingen

Schalke 04: Fährmann; Riether, Höwedes, Nastasic, Kolasinac; Goretzka, Bentaleb, Caligiuri, Stambouli, Meyer; Burgstaller.

Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Klaassen, Schöne, Ziyech; Kluivert, Traoré, Younes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen