Overmars na zwaar duel: "In Rotterdam zullen ze blij zijn"

21 april 2017, 10:48

Ajax plaatste zich donderdagavond voor het eerst in twintig jaar weer voor een Europese halve finale. Daarvoor hadden de Amsterdammers wel een verlening nodig. Na 120 minuten stond er een 3-2 eindstand op het scorebord tegen Schalke 04. Marc Overmars was blij met die prestatie, maar had liever gezien dat het in negentig minuten al was gebeurd.

Ajax stond in Gelsenkirchen met 3-0 achter, maar ging dankzij doelpunten van Nick Viergever en Amin Younes na verlenging alsnog door. "Als je kijkt naar die extra dertig minuten hebben we op basis van veerkracht verdiend gewonnen. Al was ik graag wat eerder naar huis gereden", vertelt Overmars aan De Telegraaf. De Amsterdammers hebben namelijk maar twee dagen rust voor het duel met PSV alweer op het programma staat. Om kans te houden op de landstitel moet er gewonnen worden. "Ik denk dat ze in Rotterdam ook blij zijn nu. Maar als wij de finale maar halen."

Algemeen directeur Edwin van der Sar noemde het bereiken van de halve finale een resultaat van een proces waar de club enkele jaren geleden mee startte. "Laten we hopen dat het geen incident is. Met dit proces zijn we vijf, zes jaar geleden gestart. De revolutie, een andere manier van denken, oud-voetballers in de directie, een nieuwe trainer, aankopen die gedaan zijn", somt hij op in gesprekt met RTL7. "Ik zou het leuk vinden om in de halve finale nu Manchester United te treffen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen