Real Madrid-Atlético en Monaco-Juventus in halve finale

21 april 2017, 12:23   Bijgewerkt: 21 april 2017, 12:52

De loting voor de halve finale van de Champions League in het Zwitserse Nyon heeft vrijdagmiddag een nieuwe editie van de Madrileense derby opgeleverd: Real Madrid gaat het in de jacht op de eerste titelprolongatie in de historie van de CL opnemen tegen Atlético Madrid. Dat houdt in dat de andere halve eindstrijd tussen AS Monaco en Juventus gaat.

De heenwedstrijd tussen Real en Atlético in de halve finale van de Champions League speelt zich af op dinsdag 2 mei, terwijl Monaco-Juventus een dag later plaatsvindt. De returns staan een week later gepland. Real Madrid en AS Monaco spelen als eerst voor het eigen publiek en krijgen daarna dus de kans om het karwei buitenshuis af te maken. De winnaar van Monaco-Juventus speelt op papier thuis in de finale, die op zaterdag 3 juni om 20.45 uur afgetrapt wordt in The National Stadium of Wales in Cardiff.

Het is alweer het vierde (!) opeenvolgende seizoen dat de Madrileense topclubs elkaar ontmoeten in de Champions League. De drie vorige confrontaties tussen de twee aartsrivalen eindigden in het voordeel van Real Madrid. Dat gebeurde tot twee keer toe in de finale. Vorig seizoen triomfeerde Real Madrid na een 1-1 eindstand en een enerverende penaltyserie over Atlético in San Siro. In 2014 was het ook bloedstollend spannend, aangezien Real Madrid pas in de blessuretijd op 1-1 kwam dankzij Sergio Ramos en daarna in de verlenging uitliep naar een 4-1 zege in Lissabon. In 2015 versloeg Real Madrid de rivalen in de kwartfinale. Na een 0-0 remise werd de return toen met 1-0 gewonnen.

Het dit seizoen zo verrassend presterende Monaco, dat al Manchester City en Borussia Dortmund uit de Champions League knikkerde, kan voor revanche gaan tegen Juventus, dat in de kwartfinale te sterk was voor FC Barcelona. In 2015 wonnen de Italianen namelijk in de kwartfinale van het prestigieuze toernooi van de Monegasken. Na een 1-0 eindstand in Turijn (benutte penalty Arturo Vidal), hield Juventus de tegenstander uit Frankrijk toen op een 0-0 in het Stade Louis II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen