Gemeente Amsterdam verplaatst duel Ajax naar 3 mei

21 april 2017, 14:13

De halve finale in de Amsterdam ArenA tussen Ajax en Olympique Lyon zal op woensdag 3 mei worden afgewerkt. Op de oorspronkelijke datum, 4 mei, gaf de gemeente Amsterdam geen toestemming voor het afwerken van het duel vanwege de geplande dodenherdenking.

Ajax en Olympique Lyon spelen nu op woensdag 3 mei om 18.45 uur tegen elkaar. De wedstrijd is op verzoek van burgemeester Eberhard van der Laan verplaatst. Dat schrijft de UEFA op de officiële website. De andere halve finale, tussen Celta de Vigo en Manchester United, wordt wel gewoon op donderdag afgewerkt. Ajax heeft een week extra de tijd om zich voor te bereiden om het treffen met Lyon. In het weekend van 29 en 30 april staat namelijk de bekerfinale op het programma. Lyon komt wel gewoon in actie. In de Ligue 1 staat de uitwedstrijd tegen Angers gepland.

Lyon bereikte de halve finale door na een penaltyserie af te rekenen met Besiktas. Ajax had tegen Schalke 04 een verlenging nodig om in de koker terecht te komen. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in seizoen 2011/2012 in de groepsfase van de Champions League. Beide keren eindigde het duel in een gelijkspel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen