Cocu wil tegen Ajax het teleurstellende gevoel verminderen

23 april 2017, 12:00

Voor PSV staat er dit seizoen weinig meer op het spel. De Eindhovenaren staan op de derde plaats in de Eredivisie met zes punten achterstand op Ajax. De equipe van Peter Bosz komt zondag op bezoek in het Philips Stadion en trainer Phillip Cocu hoopt dat een zege in de topper de teleurstelling kan verminderen.

In topwedstrijden presteerde PSV dit seizoen nog niet geweldig. Niet één keer werd er gewonnen van Ajax of Feyenoord. "Het teleurstellende gevoel overheerst bij staf, spelers en fans. Dat kunnen we niet wegnemen. Met een zege op Ajax kunnen we het hopelijk wel verminderen. Het wordt ook tijd dat we een topwedstrijd winnen", zegt Cocu op de website van PSV. "Volgens mij zijn we voor dit soort wedstrijden ooit voetballer geworden. Dit zijn de mooiste duels die je kunt spelen of coachen. Zeker thuis, als er een mooie sfeer in het stadion heerst."

Ajax speelde donderdagavond in de Europa League nog 120 minuten tegen Schalke 04 en heeft dus maar twee dagen de tijd om te herstellen. Volgens Cocu maakt dat weinig uit vanwege het resultaat. "Mijn ervaring is dat je na een succesbeleving veel minder last hebt van vermoeidheid." In Eindhoven moet PSV het stellen zonder Jorrit Hendrix en Remko Pasveer. Jetro Willems is nog een twijfelgeval.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen