FC Twente wist van geplande inval supportershome

21 april 2017, 16:06

Directeuren Jan van Halst en Erik Velderman wisten wel degelijk af van de geplande doorzoeking van het supportershome van FC Twente. Politiechef Janny Knol liet in gesprek met TC/Tubantia weten dat de club tijdens een vertrouwelijk gesprek op de hoogte was gesteld van het plan van de politie.

Van Halst verklaarde na afloop van de wedstrijd nog tegenover de NOS dat hij verrast werd door de actie. Dat is volgens de politie Enschede niet helemaal waar. "Tijdens het gesprek is een beeld geschetst over de actie", zegt Knol. Woordvoerster Chantal Westerhoff geeft aan dat het een bijzonder besluit was. "Zelfs onze collega's die normaal gesproken het contact met FC Twente hebben wisten het niet. Alleen het speciaal opgerichte onderzoeksteam was op de hoogte."

"Maar onze relatie met FC Twente was en is goed en dat willen we ook zo houden. Daarom hebben we kort voor de actie toch de directie ingelicht", legt Westerhoff uit. De club zelf wilde geen inhoudelijke reactie geven. "Wij zitten in een strafonderzoek. Daarom kunnen we nu geen verdere mededelingen doen over hoe alles verlopen is", aldus voorlichter Richard Peters.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen