AZ in generale repetitie bekerfinale langs FC Twente

22 april 2017, 22:00

AZ heeft met de nodige moeite gewonnen van FC Twente. Na een achterstand door een doelpunt van Joachim Andersen wist de ploeg van John van den Brom in de laatste tien minuten een overwinning te boeken, niet in de laatste plaats door uitblinkende invaller Fred Friday. De 2-1 overwinning komt voor de Alkmaarders op een uitstekend moment: volgende week treedt de ploeg in de bekerfinale aan tegen Vitesse.

De eerste helft kende bijzonder weinig lichtpunten. AZ had het meeste balbezit en speelde aanvallender dan de bezoekers, maar verder dan een mogelijkheid voor Haps kwamen de Alkmaarders niet. In die situatie was doelman Nick Marsman echter alert genoeg om een doelpunt te voorkomen. Na 45 verder erg saaie minuten verlieten beiden ploegen onder fluitconcerten het veld.

Net als de heenwedstrijd tussen beiden ploegen was het Peet Bijen die met een eigen doelpunt AZ een cadeau gaf. Hij kreeg een indirecte vrije trap ongelukkig op zijn hoofd en kopte de bal langs Marsman. Voor de thuisploeg was het niet genoeg en er werd een jacht op de winnende treffer geopend. Dit resulteerde niet in grote kansen, al kwam Twente nog wel even in de problemen na de rode kaart van doelpuntenmaker Andersen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen