Negen goals in Florence: Inter trekt aan kortste eind

22 april 2017, 22:50   Bijgewerkt: 23 april 2017, 01:43

Na het ontslag van Frank de Boer, begin november vorig jaar, leefde Internazionale aan de hand van Stefano Pioli helemaal op. Wat de club uit Milaan de laatste weken laat zien, is echter niet best. Zaterdag volgde een nieuwe teleurstelling voor Inter: ondanks een voorsprong bij rust verloor de ploeg in Florence in een spektakelstuk van Fiorentina. Het werd 5-4 in het Stadio Artemio Franchi.

Voor het duel met Fiorentina haalde Inter uit de laatste vier wedstrijden slechts twee punten. Vooral hetgeen er vorige week in het Paasweekend gebeurde, was pijnlijk voor de Nerazzurri. Ze leken de derby tegen AC Milan te gaan winnen, maar in de slotfase maakte de stadsrivaal een 2-0 achterstand ongedaan (2-2).

Op bezoek bij Fiorentina zag Inter de thuisclub in de openingsfase het betere van het spel hebben. Dat leidde in de 23ste minuut tot een 1-0 voorsprong voor Fiorentina. Na een voorzet van Hrvoje Milic dook Matias Vecino vrij op voor het doel van Samir Handanovic en hij faalde niet in de afwerking.

Binnen elf minuten had Inter de achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. Ivan Perisic maakte in de 28ste minuut gelijk uit een tegenaanval, zes minuten daarna troefde Mauro Icardi Carlos Sánchez af in een sprintduel en rondde hij het af met een diagonale schuiver.

Zeven minuten na de pauze kreeg Fiorentina na een overtreding van Danilo D'Ambrosio op Khouma Babacar een strafschop. Federico Bernardeschi liet de uitgelezen mogelijkheid op de 2-2 echter liggen: zijn slappe inzet was een simpele prooi voor Handanovic. De misser van de talentvolle Bernardeschi kwam Fiorentina echter niet duur te staan. De Toscanen maakten er in het laatste half uur een doelpuntenfestijn van.

Davide Astori kopte in de 62ste minuut raak uit een corner, twee minuten later was Vecino met een schuiver van afstand verantwoordelijk voor de 3-2. Met twee treffers voerde Babacar de tussenstand hoogstpersoonlijk op tot 5-2, maar beslist was het nog niet. Icardi verkortte in de slotfase met twee doelpunten de achterstand tot 5-4, waardoor de extra tijd ineens weer spannend was. Inter kreeg nog een kans op 5-5, maar een voltooiing van de comeback zat er niet in voor de bezoekers.

Ondanks de zege blijft Fiorentina achtste in de Serie A, maar het nadert nummer zeven Inter tot één punt. Eerder op de dag won Atalanta Bergamo, de verrassende nummer vier van het klassement, thuis met 3-2 van Bologna. Mattia Caldara maakte een kwartier voor tijd het verschil voor de Lombardische equipe.