Van der Vaart helpt HSV langs Stuttgart

22 september 2005, 10:02

Hamburger SV is zich aan het ontwikkelen tot dé grote uitdager van Bayern München in de strijd om de Duitse landstitel. Mede dankzij een treffer van Rafael van der Vaart won de ploeg van trainer Thomas Doll woensdagavond het lastige uitduel tegen VfB Stuttgart met 1-2. Een andere titelpretendent, Schalke '04, slaagde er niet in om 1.FC Nürnberg te verslaan.

Door de zege van HSV komt de positie van Giovanni Trapattoni als trainer van Stuttgart nog zwaarder onder druk te staan. De Italiaan kent geen gelukkige seizoenstart en door de nederlaag tegen Hamburg staat Stuttgart op een beschamende twaalfde plaats in de Bundesliga. De nederlaag tegen HSV kwam pas in de slotfase tot stand. Van der Vaart had zijn ploeg met een geweldige pegel op 0-1 gezet, maar na rust schoot Gomez beide ploegen in evenwicht. In de laatste minuten van de wedstrijd dompelde David Jarolim Stuttgart echter alsnog in rouw, door na een combinatie met Barbarez de 1-2 binnen te schieten.

Niet alleen Stuttgart, maar ook Schalke '04 kent een uiterst moeizame seizoenstart. De ploeg van trainer Ralf Rangnick speelde woensdagavond alweer voor de vierde keer dit seizoen gelijk. Ditmaal wist het bescheiden Nürnberg de Königsblauen van de winst af te houden. Na treffers van Kiessling en Larsen eindigde het duel in 1-1, waardoor Schalke zakt naar de zesde plaats in de Bundesliga.

Bij Hertha BSC was Nando Rafael de gevierde man. De tot Duitser genaturaliseerde ex-Ajacied maakte in de slotfase de winnende goal tegen promovendus MSV Duisburg: 3-2. Bij Hertha speelde ex-Feyenoorder Ellery Cairo de hele wedstrijd mee. 

De derby tussen Bayer Leverkusen en 1.FC Köln eindigde in een zege voor de thuisploeg. Treffers van Voronin en Rolfes zorgden er voor dat Leverkusen als gauw op een 2-0 voorsprong kwam. Patrick Helmes schoot nog wel de aansluitingstreffer binnen namens Köln, maar verder kwam de ploeg van trainer Uwe Rapolder niet. Bij Köln stond Anthony Lurling in de basis, maar hij werd na een uur gewisseld.

Komend weekend staat de kraker tussen koploper Bayern München en Hamburger SV op het programma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen