Faber verwacht meer van Groningen: "Veel kansen onbenut"

23 april 2017, 09:47

FC Groningen won zaterdagavond op bezoek bij hekkensluiter Go Ahead Eagles met 2-3. Toch was Ernest Faber niet geheel tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. Met name aan het begin en aan het einde van de wedstrijd vond hij Groningen slordig aan de bal.

Tegenover FOX Sports stelde Faber dat er inderdaad wat geluk kwam kijken bij de overwinning. "We hadden geluk dat zij na de 2-2 alles opengooide. Anders speel je hier gelijk. We kregen na rust heel veel kansen en dan moet je het ook afmaken. Daarom spelen we dit seizoen ook twaalf keer gelijk. We krijgen zoveel kansen die we onbenut laten", analyseerde de trainer. "Ik ben wel heel blij dat we nu die winnende er wel inschieten."

Hoewel het plan was om vanaf het begin initiatief te nemen, lukte dat niet. "Ik weet niet wat het is. Misschien de spanning, dat zou kunnen. Maar de meeste jongens zijn ervaren genoeg. Ik vond ons erg slordig aan de bal zowel aan het begin als aan het einde van de wedstrijd. Wij hebben Go Ahead steeds in leven gehouden", zegt Faber, die toch wel tevreden was. "Uiteindelijk gaat het om winst in deze fase. En we hebben nu twee keer achter elkaar gewonnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen