Jørgensen mikt op topscorerstitel: "Meer dan twintig nodig"

23 april 2017, 10:18

Nicolai Jørgensen hoopt zondagmiddag tegen Vitesse te kunnen profiteren van de afwezigheid van de geschorste Ricky van Wolfswinkel. De Deen staat op negentien doelpunten in de Eredivisie terwijl de Vitesse-aanvaller er achttien heeft.

Uit tegen Vitesse staat voor Feyenoord op papier de lastigste wedstrijd in het resterende deel van de competitie op het programma. Volgens Jørgensen zegt dat weinig. "Elk weekend is belangrijk. We zullen nog drie keer moeten winnen, want ik denk niet dat Ajax nog punten gaat verspelen", zegt de spits tegenover de NOS. In het bekertoernooi verloor Feyenoord met 2-0 in het Gelredome. "Toen ging er bij ons een heleboel mis. We waren niet scherp genoeg in de duels en lieten Vitesse voetballen. Dat zal nu anders moeten. En het zal ook anders zijn, want wij hebben geleerd van dat duel."

Niet alleen het landskampioenschap staat op het spel, Jørgensen kan ook een gooi doen naar de topscorerstitel. Door zijn afwezigheid vanwege een blessure zijn zowel Reza Ghoochannejhad als Van Wolfswinkel hem tot op één doelpunt genaderd. "Ja, nu begin ik 'm wel een beetje te knijpen. Ik denk dat er meer dan twintig doelpunten nodig zijn om topscorer te worden. Maar Van Wolfswinkel is geschorst, dus het zou fijn zijn als ik scoor", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen