Benteke doet met twee goals oud-werkgever Liverpool pijn

23 april 2017, 19:31

Christian Benteke kon in zijn tijd bij Liverpool nimmer potten breken, maar vond zondagmiddag twee keer het net op Anfield. Helaas voor The Reds droeg de Belg het shirt van Crystal Palace, dat daardoor met 1-2 won. Deze nederlaag kan Liverpool nog wel eens gaan opbreken in de strijd om Champions League-voetbal.

Het was Philippe Coutinho die halverwege de eerste helft een tot dan toe tamme wedstrijd openbrak. Met een heerlijke vrije trap zette hij de thuisploeg op voorsprong. Verder was er eigenlijk maar een andere kans voor Emre Can alvorens Benteke op slag van rust voor de gelijkmaker zorgde. De aanvaller joeg een voorzet van Yohan Cabaye tegen de touwen.

In de tweede helft viel er iets meer te beleven. Met name Coutinho en Roberto Firmino waren actief voor de thuisploeg. Aan de andere kant Cabaye een grote kans. Maar het was - uiteraard - Benteke die als enige wist te scoren. Een van richting veranderde voorzet werd door de Belg knap binnen gekopt. Het betekende alweer zijn veertiende seizoenstreffer.

Crystal Palace is bezig aan een indrukwekkende reeks. In de voorbije acht duels werden er negentien punten gesprokkeld, mede door zeges op Arsenal, Chelsea en dus Liverpool.