Barcelona gooit titelstrijd in Spanje open na zinderende Clásico

23 april 2017, 22:42   Bijgewerkt: 24 april 2017, 01:14

Barcelona heeft in extremis de onderlinge ontmoeting met Real Madrid weten te winnen. Lionel Messi was, zoals wel vaker, de belangrijkste man op het veld met twee treffers. In een geweldige wedstrijd leek Real de morele winnaar te worden met een late gelijkmaker, maar in de blessuretijd was het Messi die de winnende treffer maakte. 

Vanaf het eerste fluitsignaal lag het tempo verschroeiend hoog. Beide ploegen zochten in balbezit de aanval, maar het was Real Madrid dat de beste kansen kreeg in de openingsfase. Ronaldo vroeg om een penalty in de derde minuut, na licht contact met Samuel Umtiti, maar kreeg deze niet van de scheidsrechter. Even later was het dezelfde Ronaldo die voor het eerst Ter Stegen testte, maar de Duitse keeper kon de poging simpel pakken.

Een poging van Suárez ging aan de andere kant net naast het doel van Navas. Deze poging leidde de echte masterclass in van beide ploegen. Er was nauwelijks ademruimte en de ene na de andere aanval volgde elkaar op. Zo dwong Ronaldo Ter Stegen tot een knappe redding met een goed schot, en tikte Bale de bal uit kansrijke positie in de handen van de Barcelona-doelman. Diezelfde Bale viel later in de eerste helft uit nadat hij last kreeg van een blessure.

Het was niet één van die aanvallende kanonnen die de score opende, maar defensieve middenvelder Casemiro. Sergio Ramos raakte de paal, en de Braziliaan kon de bal simpel in een leeg doel tikken. Het antwoord van Barcelona liet niet lang op zich wachten. Messi rondde een schitterende dribbel erg knap af met een schuiver langs Navas. Daarna kwamen beide ploegen nog tot één grote kans voor rust: Modric stuitte van afstand op Ter Stegen, terwijl Messi de bal voor een leeg goal uit een corner overwerkte.

De tweede helft begon met een Real Madrid dat actief op zoek ging naar een tweede treffer. Toni Kroos kwam dicht in de buurt met een uitstekend afstandsschot, maar zag de Barcelona-doelman de bal uit de hoek tikken. Ook Benzema kwam heel dicht bij een doelpunt, maar Ter Stegen pakte de bal met een fantastische reflex na een kopbal van dichtbij. Aan de andere kant kreeg Paco Alcácer, die de geschorste Neymar verving, een enorme kans op de tweede voor Barcelona, maar Navas lag in de weg.

Deze kans leidde een fase van dominantie in voor de bezoekers. Piqué kopte een hoekschop hard in, maar Navas redde katachtig. Na een korte adempauze kregen beide ploegen twee reusachtige kansen op de voorsprong. Ronaldo schoot de bal (uit buitenspelpositie) onbegrijpelijk over, en Suárez stuitte op een uitblinkende Navas uit vogelvrije positie. Een uitstekend afstandsschot van Rakitic was de Costa Ricaan dan uiteindelijk te machtig.

Real ging verder op zoek naar een gelijkmaker, maar werd ontregeld door een rode kaart voor Sergio Ramos. De verdediger kwam met twee gestrekte benen binnen bij Messi en mocht van scheidsrechter González González inrukken. Zwak verdedigen zorgde er echter voor dat invaller James Rodríguez uit vrije positie kon inschieten en de stand weer gelijk trok. Hierna leek het gedaan met het spektakel, maar dat was buiten Messi gerekend. De kleine Argentijn schoot een snelle counter van Barcelona onberispelijk binnen en besliste zo de fantastische Clásico.

Door de overwinning ligt de titelstrijd weer open in Spanje. Real heeft nog maar drie verliespunten minder dan de ploeg van Luis Enrique.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen