Assist Depay houdt Monaco niet van zevende zege op een rij af

23 april 2017, 23:09

AS Monaco heeft zichzelf weer aan kop van de Ligue 1 gewerkt. Ondanks een assist van Memphis Depay wonnen de Monegasken met 1-2 bij Olympique Lyon. Monaco heeft nu evenveel punten als Paris Saint-Germain, maar heeft een veel beter doelsaldo en moet bovendien nog een wedstrijd inhalen. 

Het spel golfde in de openingsfase op en neer, maar al langzaam begonnen de bezoekers de overhand te krijgen. Een hoekschop werd slecht verwerkt door de verdediging van Lyon, waarna Radamel Falcao op de juiste plek stond om binnen te koppen. Nog voor rust verdubbelde Kylian Mbappé de voorsprong. Na een sterke individuele actie wipte hij de bal langs Anthony Lopes.

Direct na de pauze kwam Lyon terug in de wedstrijd. Memphis Depay vond met zijn hoekschop Lucas Tousart die bij de tweede paal snoeihard raak kopte. Daarna waren er aan beide kanten kansen. Valère Germain zag zijn kopbal gekeerd worden door Lopes, terwijl een kopbal van Tousart langs de paal raasde. 

AS Monaco is aan een enorm sterk 2017 bezig. Niet alleen bereikte het de halve finale van de Champions League, maar in de Ligue 1 heeft het dit kallenderjaar pas vier punten laten liggen. Alleen tegen Paris Saint-Germain en SC Bastia werd er gelijk gespeeld. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen