Montella: "Deze nederlaag zal geen verschil maken"

24 april 2017, 11:25

In de strijd om Europees voetbal deed AC Milan zondag slechte zaken, door in San Siro met 1-2 te verliezen van laagvlieger Empoli. Vincenzo Montella, de trainer van de Rossoneri, vindt dat er meer had ingezeten voor de club.

"We kunnen niet alleen naar de uitslag kijken en op basis daarvan aannames doen, want in de laatste vijftien minuten hebben we zoveel kansen gecreëerd en hadden we objectief gezien gelijk moeten maken", aldus Montella tegen Mediaset Premium. Na een 0-2 achterstand maakte Gianluca Lapadula in de 72ste minuut de aansluitingstreffer voor Milan, maar daar bleef het bij.

In de 59ste minuut, bij een 0-1 stand, miste Suso een penalty voor Milan. Montella had verwacht dat de Spanjaard zou scoren, op basis van de gewonnen ontmoeting met Juventus in de Italiaanse supercup eind vorig jaar. "Toen had hij een vergelijkbare inzet en die ging erin, maar ik had er geen rekening mee gehouden dat Skorupski (de keeper van Empoli, red.) zo'n grote voet had."

Montella is niet in paniek ondanks de nederlaag. "Het seizoen is in lijn met de verwachtingen. De strijd om Europees voetbal wordt in de laatste speelronde beslist. We mogen niet treuren om deze nederlaag en ik denk ook niet dat dit verlies veel verschil zal maken", besluit Montella. Milan staat nog steeds op plaats zes, een ticket dat recht geeft op het spelen van Europees voetbal. Het heeft twee en drie punten voorsprong op respectievelijk Internazionale en Fiorentina. Inter verloor zaterdag met 5-4 bij Fiorentina.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen