Kwakkelend NEC zet Hyballa per direct op straat

24 april 2017, 12:14   Bijgewerkt: 24 april 2017, 12:49

De dramatische reeks na de winterstop kost Peter Hyballa de kop bij NEC. De Nijmeegse club meldt maandag, twee dagen na de thuisnederlaag tegen Excelsior (0-1), dat het heeft gebroken met de Duitse oefenmeester. NEC verloor twaalf van haar dertien laatste duels in de Eredivisie.

"Het was een ontzettend zwaar besluit om te nemen", zegt algemeen directeur Bart van Ingen op de clubwebsite. "Peter Hyballa heeft zich vanaf dag één voor de volle honderd procent ingezet voor onze club. We hebben heel veel respect voor hem als mens en trainer. Hij heeft er alles aan gedaan om betere resultaten te behalen, maar we zien geen uitgangspunten meer voor verbetering in het proces om een langer verblijf in de Eredivisie te realiseren. Er telt dan maar één belang en dat is het algemeen belang van NEC In het licht van dat algemeen belang zien we ons genoodzaakt om ingrijpende veranderingen in de technische staf door te voeren." Het is nog niet bekend wie Hyballa zal opvolgen als eindverantwoordelijke in De Goffert.

"Ik wens NEC het allerbeste toe in de toekomst en hoop dat de club zich handhaaft in de Eredivisie", reageert Hyballa op zijn ontslag. Hij was bezig aan zijn eerste seizoen bij NEC. De eerste helft van de competitie verliep prima. Na negentien wedstrijden stond de Gelderse club met 25 punten op de negende plaats in de Eredivisie. Daarna ging het echter helemaal mis. NEC pakte nog slechts drie punten en gleed daardoor af naar plek zeventien in het klassement, wat aan het einde van de competitie zou leiden tot het spelen van play-offs promotie/degradatie.

Afgelopen weekend verloor NEC nog met 0-1 van Excelsior, waarna boze fans zich verzamelden voor de hoofdingang van De Goffert. Zaterdag gaf Hyballa in gesprek met Omroep Gelderland nog aan zelf niet aan opstappen te denken. "Sommige mensen riepen wel dat ik moest opflikkeren. Zelf geef ik niet op als trainer. Ik ben een volwassen man en moet deze indrukken verwerken. Maar ik laat de jongens niet in de steek", sprak hij.

NEC heeft tegenover FCUpdate.nl aangegeven dat de directie blijft zitten en dat de zoektocht naar een nieuwe trainer meteen gestart wordt. "We gaan direct schakelen, maar kunnen daar verder nog niets over zeggen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen