Vitesse biedt excuses aan voor Feyenoorders in stadion

24 april 2017, 15:12

Het was een bizarre gewaarwording tijdens het duel tussen Vitesse en Feyenoord. De helft van het stadion leek aanhanger van de Rotterdamse koploper te zijn. Op een gegeven moment gingen alle Feyenoord-supporters in de thuisvakken staan en dat zorgde voor een vreemd aanblik: de Vitesse-fans werden bijna gedomineerd. Hier heeft de Arnhemse clubs nu haar excuses voor aangeboden.

"De grote aanwezigheid van Feyenoord-supporters afgelopen zondag op de Just Göbel-tribune (West) was ongewenst en onacceptabel", zegt Vitesse bij monde van algemeen directeur Joost de Wit op de clubwebsite. "De veiligheid van supporters staat te allen tijden voorop en wij erkennen dat deze disbalans – ondanks dat het zondag niet tot grote ongeregeldheden heeft geleid – op gespannen voet staat met dit uitgangspunt. De vele boze reacties van onze supporters bevestigen onze conclusie dat wij een verkeerde inschatting hebben gemaakt met de kaartverkoop aan zakelijke relaties. Daarvoor bieden wij onze excuses aan."

Vitesse heeft ook een verklaring voor de gang van zaken. "De ruimte die we op West hebben gegeven om 10 kaarten extra te kopen heeft er onbedoeld toe geleid dat de landelijke en massale druk van de Feyenoord-aanhang voor een extra toeloop buiten het uitvak heeft gezorgd. Een aantal van onze Vitesse-fans heeft zelfs aangegeven zich daardoor afgelopen zondag niet thuis te voelen in ons stadion. Een situatie die wij betreuren en zeer serieus nemen. We zullen er dan ook op toezien dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren en daarvoor de nodige maatregelen nemen. Vitesse zal strengere eisen gaan stellen aan de verkoop van kaarten aan personen die niet bij ons geregistreerd staan", besluit De Wit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen