Olympiakos moet vrezen voor reeds gevierd kampioenschap

24 april 2017, 17:25

Je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is, maar voor Olympiakos geldt dat spreekwoord mogelijk onder heel extreme omstandigheden. De club is eigenlijk niet meer te achterhalen door PAOK Thessaloniki, maar moet mogelijk toch nog afstand doen van de Griekse landstitel, zo meldt de BBC. 

Met nog een wedstrijd te gaan, is de voorsprong van Olympiakos zes punten en dat is precies het aantal punten dat ze kunnen verliezen als de Griekse bond de club besluit de bestraffen. Reden hiervoor zijn de ongeregeldheden tijdens de eerste halve finale van de beker tegen AEK Athene (1-2). Als die straf wordt toegepast komen Olympiakos en PAOK dus op gelijke hoogte, maar heeft laatstgenoemde het voordeel van het onderlinge resultaat. Indien zij de laatste speelronde dan winnen, zijn ze sowieso kampioen.

Bij Olympiakos lijken ze echter niet bang voor die straf, want het kampioenschap werd zondag na de 5-0 zege op PAS Giannina gewoon gevierd. "Het is een raar seizoen maar aan het eind zijn wij de kampioen en dat is wat telt", aldus de voorzitter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen