Ten Cate trekt zich terug wegens gebrek aan draagvlak

26 april 2017, 07:05

Henk ten Cate wordt niet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De 62-jarige oefenmeester heeft aangegeven dat hij de KNVB heeft afgezegd, omdat hij niet het gevoel heeft dat de voltallige voetbalbond achter zijn aanstelling staat.

Ten Cate geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat hij niet op de avances van Hans van Breukelen in zal gaan. De technisch directeur van de KNVB kwam enkele dagen geleden bij de coach van Al-Jazira langs om het over het bondscoachschap te hebben. "De baan van bondscoach van het Nederlands elftal is mij maandagavond toegezegd. Maar uiteindelijk heb ik besloten dat niet te doen", stelt Ten Cate.

De ervaren trainer heeft niet het gevoel dat iedereen binnen de KNVB zijn aanstelling zou waarderen. "Als je zo'n verantwoordelijke baan aanneemt, voor mij de meest eervolle in het Nederlandse voetbal, is het essentieel dat de hele organisatie daar achter staat, anders wordt het geen succes", aldus Ten Cate, die samen met Dick Advocaat de belangrijkste kandidaat was voor de vacante positie bij Oranje. Wellicht blijft Advocaat nu als enige topgegadigde over.

Ten Cate sluit af met mooie woorden. "Ik geloof heilig dat Oranje voldoende kwaliteit heeft zich te kwalificeren voor het WK in Rusland. Verder heb ik alleen maar waardering voor alle echte voetbalexperts die mijn kandidatuur steunden en voor Hans van Breukelen die voor mij zijn nek heeft uitgestoken. Ik wens hem veel succes in zijn zoektocht naar een nieuwe bondscoach en hoop dat het Oranje heel erg goed gaat", besluit Ten Cate.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen