Boegbeelden van vrouwenvoetbal houden het voor gezien

26 april 2017, 08:36

Daphne Koster (36) en Anouk Hoogendijk (31) waren jarenlang twee van de meest bekende voetbalsters in Nederland, maar zwaaien na het seizoen af. Op de clubwebsite van hun club Ajax hebben de dames hun afscheid aangekondigd.

Koster en Hoogendijk kwamen tijdens hun carrière tot respectievelijk 139 en 103 interlands voor de Oranje Leeuwinnen, waarmee ze in 2009 de halve finale van het EK bereikten. Sinds 2012 stonden ze onder contract bij Ajax, maar na vijf jaar houden ze het dus voor gezien.

"Het was voor mij een moeilijke keuze", zegt Koster op de Ajax-website over haar naderende vertrek. "Uiteindelijk heeft het puur met gevoel te maken. Nu speel ik nog alles, maar vraag ik mezelf af: 'kan ik nog steeds doen wat gevraagd wordt?' Jarenlang heb ik veel aan de kant moeten zetten voor mijn carrière en keuzes gemaakt waar ik nu nog steeds volledig achter sta. Ik merk echter dat het me steeds meer moeite kost om bepaalde zaken aan de kant te zetten voor mijn sport. Het is ook zo dat ik wel voor de volle 100 procent voor iets wil gaan. Een bijrol zie ik niet zitten. Bovendien is het ook gewoon mooi geweest. Ik heb alles gedaan in mijn carrière en heb niet meer één doel waar ik naartoe werk."

Hoogendijk wilde eigenlijk vorig seizoen al stoppen, zo geeft ze aan. "De teleurstelling was destijds groot, want aan het einde van de rit stonden we met lege handen en door een hardnekkige bovenbeenblessure heb ik amper gespeeld. Dit seizoen is gelukkig alles anders. Ik speel lekker, de sfeer is uitstekend en de prestaties van het team zijn ook goed. Toch heb ik uiteindelijk wel naar dit moment toegeleefd. Voor sommigen komt het misschien als een verrassing, maar ik voel gewoon aan alles dat dit vooral een heel mooi moment is om te stoppen."

Koster en Hoogendijk kunnen afscheid nemen met twee prijzen. Op 2 juni spelen de Ajax-dames de bekerfinale tegen PSV en ondertussen kunnen de Amsterdammers ook nog kampioen worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen