Feyenoord krijgt spelersbudget van ten minste 30 miljoen

26 april 2017, 09:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als Feyenoord zijn intrede doet in haar nieuwe stadion, dan zal het een spelersbudget van ten minste 30 miljoen euro hebben. Dat heeft adviesbureau Hypercube becijferd na een onderzoek.

Feyenoord City vroeg Hypercube om de aannames voor het integraal spelersbudget van Feyenoord te valideren, rekening houdend met de belangrijkste inkomstenbronnen en uitgaven. Eerder onderzocht Hypercube al de kansen voor het nieuwe stadion. Het bleek dat Feyenoord zelf voorzichtig was in de berekeningen. Hypercube heeft naast de huidige inkomsten ook meer gekeken naar de verwachte toename van de inkomsten.

"Het is aannemelijk dat de inkomsten van het voetbalbedrijf vanaf het eerste jaar minimaal 5 miljoen euro hoger liggen dan nu geprognosticeerd, waarmee het spelersbudget op tenminste 30 miljoen euro per jaar gebracht wordt. Afhankelijk van de prestaties in Europa kan dit hoger uitkomen", zo klinkt het op de website van Feyenoord City.

Het is de verwachting dat het spelersbudget van Feyenoord in het eerste jaar van het nieuwe stadion 30 miljoen euro zal bedragen en dat dit budget na drie jaar tussen de 32 en 40 miljoen euro zal liggen. Bij Champions League-voetbal zal dit nog hoger uitvallen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen