KNVB legt uit: "Schort aan trainerservaring bij Heitinga"

26 april 2017, 16:38

De KNVB kondigde eerder vandaag (woensdag) aan welke cursisten deel uitmaken van de eerste lichting van de cursus Coach Betaald Voetbal. Opvallend was dat de naam van John Heitinga op de dertienkoppige lijst ontbrak. Volgens de bond beschikt de voormalig verdediger niet over genoeg ervaring in het vak.

Heitinga voerde al wel een gesprek met de KNVB, waaruit bleek dat hij nog niet in aanmerking komt voor de opleiding. "De normering is sinds dit seizoen iets bijgesteld", reageert een woordvoerder van de bond aan de NOS. "De vooropleiding, de ervaring en het cv van een trainer is belangrijker gemaakt. Zo worden de kansen voor een ex-international en bijvoorbeeld een trainer met een op de sport gerichte opleiding dichter bij elkaar gebracht."

"Het schort nog aan trainerservaring bij Heitinga, wat overigens niks zegt over de toekomst", vervolgt de KNVB. "Want natuurlijk heb je mensen met veel voetbalervaring er graag bij. Maar we hebben nieuwe toelatingseisen afgesproken met alle partijen, dan moet je je daar ook aan houden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen