Gullit was eerst onbespreekbaar bij KNVB en nu weer niet

28 april 2017, 07:46

Omdat Dick Advocaat heeft aangegeven dat hij zich geroepen voelt om de handschoen op te pakken, lijkt de KNVB een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal gevonden te hebben. De Kleine Generaal hoopt Ruud Gullit als zijn assistent te krijgen, maar de aanstelling van de beoogde rechterhand is nog wel een heikel punt. Het dossier 'Gullit' steekt namelijk apart in elkaar.

Waarom? Omdat Henk ten Cate, die voor één dag al de toezegging had dat hij de nieuwe bondscoach zou worden, naast Fred Rutten ook Gullit als zijn assistent wilde hebben en dat in de ogen van Hans van Breukelen onbespreekbaar was, omdat er binnen de KNVB verdeeldheid was over Gullit. Ten Cate heeft deze gang van zaken bevestigd aan De Telegraaf.

Nu Advocaat echter ook duidelijk gemaakt heeft dat hij Gullit aan zijn zijde wil, zijn de onderhandelingen met de voormalig Oranje-captain begonnen. Het lijkt er dus op neer te komen dat Van Breukelen ondanks weinig draagvlak toch overstag gegaan is voor Gullit.

Gullit was al een keer eerder in beeld voor een rol als assistent-bondscoach van Oranje, maar toen ketste een deal af omdat Van Breukelen in de ogen van zijn oud-ploeggenoot zich niet betrouwbaar opstelde in de gesprekken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen