Guardiola vindt 0-0 typisch: "Volgend jaar zijn we beter"

28 april 2017, 08:12

Manchester City had donderdagavond een overwicht in de beladen stadsderby tegen Manchester United, maar kon de verhoudingen op het veld niet verzilveren. Het eindigde in 0-0 tegen de aartsrivaal, een uitslag waar beide ploegen weinig mee opschieten in de strijd om Champions League-voetbal. Toch is manager Pep Guardiola tevreden over het optreden van zijn ploeg.

Guardiola zag dat zijn ploeg de overhand had in de 174ste editie van de Manchester Derby, die United wegens een late rode kaart van Marouane Fellaini met tien man eindigde. Sergio Agüero had de grootste kans om de burenruzie te beslissen, maar raakte de paal. "We speelden zoals we dat graag wilden. We hebben wel wat kansen tegen gekregen vanuit de counter, maar hadden de controle en kregen genoeg kansen om de winst te pakken. Maar zij zijn al 24 duels ongeslagen en dat geeft wel aan dat het niet makkelijk is tegen United. We hebben alles gedaan om te winnen en dat zorgt ervoor dat we onszelf geen verwijten kunnen maken."

"Dat we niet winnen is wel typisch voor ons seizoen. Volgend jaar zullen we beter zijn", voorspelt Guardiola verder in gesprek met Sky Sports. Naast het spel was overigens het optreden van Gabriel Jesus een lichtpunt voor City. "We zijn zo blij dat hij terug is. Hij is een speciaal talent. Hij creëerde tegen Tottenham Hotspur meteen alweer twee kansen en dat deed nu ook weer. Het was jammer dat zijn goal afgekeurd werd wegens buitenspel, maar ik vraag me steeds af wat er gebeurd zou zijn als hij het hele seizoen bij ons geweest was. Zijn komst in januari heeft ons allemaal goed gedaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen