Vitesse-eigenaar gaat niet naar Kuip, maar schrijft wel brief

28 april 2017, 09:52   Bijgewerkt: 28 april 2017, 11:36

Alexander Chigirinskiy is de clubeigenaar van Vitesse, maar laat vrijwel nooit van zich horen. Hoewel de rijke Rus naar eigen zeggen alle wedstrijden van de Arnhemse eredivisionist ziet, laat hij zijn gezicht nauwelijks zien. Komende zondag ook niet, als Vitesse de bekerfinale tegen AZ speelt in De Kuip. Aan de vooravond van de eindstrijd heeft Chigirinskiy een brief geschreven aan Alexander (Lex) Lammers, die namens De Gelderlander clubwatcher van Vitesse is.

"Het is geweldig dat wij de bekerfinale hebben bereikt", zo begint Chigirinskiy zijn brief. "Ik ben verheugd en trots dat al onze inspanningen van de laatste jaren resulteren in een plek in de Cupfinal. Dat wij deze wedstrijd spelen, is een eer voor iedereen in de club en in het team", stelt de Russische clubeigenaar. Hij zegt dat hij alle wedstrijden van Vitesse ziet, zowel in de competitie als in de beker. "Uiteraard heb ik de halve finale tegen Sparta vanuit mijn huis in Moskou bekeken. En later op de avond sprak ik met Joost de Wit, de algemeen directeur van Vitesse."

"Ik heb geregeld contact met het management van Vitesse. Dan bespreken we de verrichtingen van de club. De prestaties. En we behandelen lopende zaken. Die nacht waren we hartstikke blij en enthousiast over het bereiken van de finale. Het was ook een spannende, meeslepende wedstrijd, kan ik melden", vertelt Chigirinskiy. "Vanaf hier wil ik de supporters van Vitesse alle succes en kracht toewensen voor de finale. Ik hoop dat ze gedurende de hele wedstrijd achter ons team gaan staan. De spelers wil ik graag zeggen dat bekers winnen het allerbelangrijkste is voor de club en voor de spelers zelf. Dit is iets dat je voor de rest van je carrière en leven zult herinneren."

Mocht Vitesse de beker winnen, dan zal Chigirinskiy dat niet meemaken. "Het is jammer, maar ik kan zelf niet aanwezig zijn bij de finale. Dat lukt niet. Ik zal de wedstrijd van een afstand volgen. Maar mijn hart en gedachten zullen in Rotterdam zijn. Met het oog op ons 125-jarige bestaan zou het veroveren van een prijs ons echt een geweldig gevoel geven. Winnen bezorgt de speler, supporter én de club enorm veel vreugde. Ik hoop dat we deze test met zijn allen met succes doorstaan en dat we onze ambities bewijzen als een club voor de toekomst."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen