Achilles grijpt laatste strohalm, kampioen VVV hard onderuit

28 april 2017, 22:06   Bijgewerkt: 28 april 2017, 22:25

Achilles'29 is er in geslaagd om de laatste strohalm vast te grijpen om degradatie uit de Jupiler League te voorkomen. Tegen De Graafschap kwam de ploeg tot drie keer toe terug van een achterstand waardoor het duel uiteindelijk in 3-3 eindigde.

Achilles-De Graafschap

De Graafschap kwam na veertien minuten spelen op voorsprong dankzij Mark Diemers. Nog geen minuut later slaagde Jop van Steen er echter in om weer gelijk te maken. Dat gebeurde nog tweemaal. Anthony van den Hurk zorgde tweemaal voor een nieuwe voorsprong voor de bezoekers, maar die kwamen telkens terug. Antonio Stankov en Niek Versteegen zorgden voor de doelpunten. Daardoor mag Achilles'29 blijven hopen op handhaving. Het verschil met FC Dordrecht bedraagt twee punten met nog één speelronde te gaan. Voor De Graafschap is het gelijkspel een tegenslag in de strijd om een play-offticket. 

VVV-Jong Ajax

Kampioen VVV-Venlo kreeg een week na het binnenhalen van de titel in de Jupiler League een flinke tegenslag te verwerken tegen Jong Ajax. In eigen huis ging de ploeg met maar liefst 1-4 onderuit. Na iets meer dan twintig minuten spelen hadden de Amsterdammers er dankzij treffers van Mateo Cassierra, Kenny Tete en David Neres al drie in liggen. Na rust deed Clint Leemans iets terug vanaf elf meter.

Beide teams eindigden de wedstrijd overigens met tien man. Kort na rust kreeg Ajax-verdediger Deyovaisio Zeefuik zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en tien minuten later mocht Danny Post vertrekken na een directe rode kaart. Vaclav Cerny bepaalde kort daarna de eindstand op 1-4.

FC Dordrecht-FC Emmen

FC Dordrecht moet nog altijd vrezen voor degradatie. FC Emmen bleek vrijdag met 0-4 veel te sterk. Nick Bakker en Tim Siekman scoorden beiden tweemaal. Emmen zet daardoor een flinke stap richting de play-offs. In de laatste wedstrijd moet er tegen Jong FC Utrecht één punt gepakt worden voor deelname. FC Dordrecht zal in de laatste speelronde moeten winnen om er geheel zeker van te zijn dat het niet degradeert.

Cambuur-FC Eindhoven

FC Eindhoven zakt een plaatsje op de ranglijst nadat de ploeg op bezoek bij SC Cambuur met 4-1 verloor. Cambuur is door de periodetitel al zeker van de play-offs en kwam tegen Eindhoven goed voor de dag. Jerge Hoefdraad opende na acht minuten de score. Nog voor rust breidde de club de score via Erik Bakker en Sander van der Streek uit naar 3-0. In de tweede helft deed Mark Lieder nog iets terug, maar Stefano Lilipaly zorgde er al snel voor dat de marge weer drie was.

RKC Waalwijk-Fortuna Sittard

RKC Waalwijk steeg dankzij een 3-0 overwinning op Fortuna Sittard een plekje op de ranglijst. Daardoor staat de ploeg nu op de tiende plaats, die aan het eind van het seizoen rechtgeeft op deelname aan de play-offs. Alle doelpunten in Waalwijk vielen na rust. Johan Voskamp opende na 58 minuten de score en twee minuten later verdubbelde Pieter Langedijk de stand. Fred Benson zette een kwartier voor tijd de 3-0 eindstand op het scorebord.

FC Volendam-MVV

Volendam en MVV Maastricht streden vrijdagavond om een goede uitgangspositie in de play-offs. De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 3-1. Enzo Stroo opende al na vier minuten de score. Lang kon Volendam daar niet van genieten want na negen minuten maakte Patrick Nkoyi alweer gelijk. In de tweede helft zette Kees Kwakman zijn ploeg weer op voorsprong. In de slotfase maakte Kevin van Kippersluis er vanaf de stip nog 3-1 van.

NAC Breda-FC Oss

NAC is bezig aan een goede eindsprint in de Jupiler League en zette ook tegen FC Oss weer een goede uitslag neer: 4-1. De ploeg kwam wel op achterstand dankzij een treffer van Richard van der Venne en wist dat pas in de tweede helft recht te zetten. Dankzij vier treffers in minder dan twintig minuten stelde NAC alsnog orde op zaken. Tweemaal Giovanni Korte, Cyriel Dessers en Mounir El Allouchi zorgden voor de doelpunten.

Helmond Sport-Almere City

Ook Almere City kan nog een betere uitgangspositie in de play-offs verkrijgen, maar op bezoek bij Helmond Sport kreeg de ploeg kort voor tijd de deksel op de neus. De 0-1 van Rick ten Voorde leek de enige van de wedstrijd te gaan worden, maar in de laatste minuut maakte Robert Braber de gelijkmaker. Almere City staat daardoor voorlopig op de zevende plaats.

Jong PSV-Telstar

Voor zowel Jong PSV als Telstar stond er niets meer op het spel. De thuisploeg was de betere partij, maar wist dit lange tijd niet uit te drukken in de score. Pas een kwartier voor tijd viel de openingstreffer. Albert Gudmundsson tekende voor zijn zestiende doelpunt van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen