FC Basel voor achtste keer op rij kampioen van Zwitserland

28 april 2017, 23:35

FC Basel is vrijdagavond voor de achtste keer op rij tot landskampioen van Zwitserland gekroond. Op bezoek bij FC Luzern werd met 1-2 gewonnen waardoor de landstitel een feit is. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft de ploeg maar liefst 24 punten voorsprong op de nummer twee Young Boys.

Basel kwam al na drie minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Seydou Doumbia. Renato Steffen verdubbelde na rust de score. Marco Schneuwly deed nog iets terug voor de thuisploeg, maar de zege van Basel kwam niet meer in gevaar. Door het kampioenschap verzekert de club zich van plaatsing voor de groepsfase Champions League.

Voor Basel is het het achtste landskampioenschap op rij in Zwitserland. Maar liefst 24 van de dertig gespeelde competitiewedstrijden werden in winst omgezet. Slechts eenmaal werd een duel verloren. In totaal heeft Basel nu twintig landskampioenschappen verzameld.