Lyon kampt met de nodige personele problemen voor Ajax-uit

28 april 2017, 23:58

Ajax en Olympique Lyon spelen aanstaande woensdag tegen elkaar in de halve finale van de Europa League. De Franse club kent in de aanloop naar die wedstrijd echter nogal wat personele problemen. Vrijdagavond viel tegen Angers Corentin Tolisso uit.

Tijdens de gewonnen uitwedstrijd moest Tolisso in de slotfase per brancard van het veld. De middenvelder kreeg een flinke tackle op zijn enkel te verwerken van Mateo Pavlovic, die daarvoor de rode kaart ontving. Daardoor is Tolisso wel een twijfelgeval voor het duel met Ajax. "Het is niet gebroken, maar doet wel flink zeer. Hij kan heel moeilijk lopen. Hij heeft een flinke tik gehad en zijn enkel is flink gezwollen. We zullen zaterdag zien hoe het ervoor staat", aldus trainer Bruno Génésio tijdens de persconferentie na afloop.

Daarnaast moet Lyon ook vrezen dat Alexandre Lacazette niet inzetbaar is in Amsterdam. Tegen Angers ontbrak de sterspeler vanwege een hamstringblessure. "Het wordt een race tegen de klok", zei Génésio daar eerder over. Memphis Depay haakte vrijdag af met een enkelblessure, maar is sowieso niet inzetbaar voor Lyon in Europees verband.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen