Van de Beek geniet in Venlo: "Bleven driehoekjes maken"

29 april 2017, 10:00

Jong Ajax heeft vrijdagavond maar weer een laten zien waarom het op de tweede plaats staat in de Jupiler League. De beloftenformatie maakte grote indruk op bezoek bij kampioen VVV-Venlo en won met 1-4. Donny van de Beek heeft genoten.

"Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen, al heb ik natuurlijk lang niet alles gespeeld", jubelt Van de Beek op de website van Ajax. "Maar ik moet er wel bij zeggen dat we ook met een hele goede selectie zijn gekomen, met veel jongens uit het eerste. Dan zijn we ook verplicht om te winnen van VVV."

De uitwedstrijd tegen VVV was op voorhand een lastige voor Jong Ajax, maar in de praktijk viel dit dus mee voor de Amsterdammers. "Vooraf wel als we met z'n allen de goede instelling en inzet hadden, en ook plezier uitstralen. Dat deden we ook, vond ik. Voor sommige jongens was het misschien lastig om in Jong Ajax te voetballen, omdat ze al in de top hebben gespeeld en het misschien lastig is om dan in de Jupiler League te spelen. Ik denk dat ze het goed invulden en hebben bewezen dat ze hier eigenlijk niet thuishoren."

"Ik had verwacht dat het na de 1-3 nog wel moeilijk zou worden, maar ook met tien man bleven we voetballen en driehoekjes maken. Daar zijn we goed in. Ik denk dat we door ons positiespel hier hebben gewonnen, we hebben amper de lange bal gespeeld", stelt hij vast. "En door alleen maar driehoekjes te maken, zag je bij VVV de frustratie. We gingen op een gegeven moment misschien te mooi voetballen, met alleen maar hakjes. Dan moet je oppassen dat je geen schoppen krijgt, want dat is zonde. We hadden er wel nog een paar bij moeten prikken, maar ik denk dat 1-4 ook een mooie uitslag is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen