AZ zonder bekerwinnaars 2013, Leerdam in basis Vitesse

30 april 2017, 16:57

Rond de klok van 20.00 uur weten we of AZ de KNVB Beker voor de vijfde keer in de clubhistorie in de wacht gesleept heeft of Vitesse de hoofdprijs voor de eerste maal in de geschiedenis van de club heeft gewonnen. Om 18.00 uur staan beide finalisten tegenover elkaar in De Kuip. Danny Makkelie is de leidsman en wordt ondersteund door doellijntechnologie en een videoref.

AZ-coach John van den Brom maakte zijn beoogde opstelling voor de bekerfinale drie weken terug al bekend aan zijn selectie. Dat zijn dezelfde elf namen als vorige week tegen FC Twente (2-1 winst). Van den Brom kiest voor  een defensie met Jonas Svensson, Rens van Eijden, Ron Vlaar en Ridgeciano Haps. Derrick Luckassen vormt het middenveld met Joris van Overeem en Stijn Wuytens, terwijl Wout Weghorst de voorkeur krijgt in de spitspositie. Mattias Johansson is het enige selectielid dat de finale van 2013 meemaakte, maar is geen basisklant.

Aan de zijde van Vitesse staan er drie huurlingen van Chelsea aan de aftrap: Matt Miazga, Nathan en Lewis Baker. Ricky van Wolfswinkel staat weer in de spits, nadat hij tegen Feyenoord (0-2) een schorsing uitzat. Namens de Arnhemmers scoorden Baker en Adnane Tighadouini al respectievelijk vijf en vier keer in de beker. Laatstgenoemde begint wel op de bank in De Kuip, net als Kevin Diks en Alexander Büttner. Kelvin Leerdam krijgt op de positie van rechtsback de voorkeur.

Waar AZ al vier bekers in de prijzenkast heeft staan, is Vitesse ondanks finaleplaatsen in 1912, 1927 en 1990 nog zonder hoofdprijs. AZ bereikte vijf keer de finale, waarvan het dus in tachtig procent van de gevallen won. De laatste keer gebeurde dat in 2013, toen PSV in de finale met 2-1 werd geklopt. In de Eredivisie is het gat tussen de nummers vijf (AZ) en zes (Vitesse) na 32 speelronden slechts één puntje: 49 versus 48. Vitesse heeft overigens wel een iets beter doelsaldo dan de Alkmaarders (+9 versus +6).

Opstellingen

AZ: Krul; Svensson, Van Eijden, Vlaar, Haps; Luckassen, Van Overeem, Wuytens; Jahanbakhsh, Weghorst, Dos Santos.

Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Miazga, Kruiswijk; Baker, Nakamba, Foor; Rashica, Van Wolfswinkel, Nathan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen