Hoffenheim verzekert zich van voorronde Champions League

30 april 2017, 19:23

TSG Hoffenheim mag komend seizoen voor het eerst in de clubhistorie op zijn minst ruiken aan de Champions League. De club uit het mini-stadje van nog geen vierduizend inwoners verzekerde zich dankzij een 1-0 zege op Eintracht Frankfurt (1-0) van minimaal de vierde plek in de Bundesliga, die recht geeft op het spelen van de voorronde van het Miljoenenbal.

De fans van de thuisploeg zullen het duel eigenlijk vooral herinneren vanwege het eindresultaat. Van een enerverende wedstrijd was namelijk geen sprake. De doelpoging waren op een hand te tellen en waren bovendien niet van die kwaliteit dat keepers Oliver Baumann en Lucas Hradecky echt getest werden.

Pas in de slotfase was er echt dreiging. Eerst via de uitploeg met een schot van Haris Seferovic, maar het was Hoffenheim dat echt toesloeg. Benjamin Hübner knikte uit een voorzet van hoekschop van Sebastian Rudy de enige treffer van de avond binnen.

Door de late zege staat Hoffenheim voorlopig zelfs derde. Die plek geeft aan het einde van de rit zelfs recht op rechtstreekse deelname aan de Champions League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen