Dost redt Sporting bij Braga dankzij hattrick na rust

30 april 2017, 20:58

Bas Dost kan dit seizoen maar niet ophouden met scoren. De spits maakte zondagavond maar liefst drie treffers voor Sporting Portugal, waardoor zijn elftal nipt wist te winnen van Sporting Braga (2-3). De teller staat inmiddels op 31 competitietreffers voor de Nederlander. 

Voor rust was de topschutter van de Liga Sagres in geen velden of wegen te bespeuren. Zijn collega aan de overkant Nikola Stojiljkovi? was wel present, maar zag zijn poging eindigen op de lat. Ricardo Horta was er echter als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken.

Pas na ruim een uur spelen kwam de Dost-show opgang. Eerst schoot hij vanaf elf meter een strafschop binnen en niet veel later was hij trefzeker met het hoofd na een voorzet van links. Rui Fonte trok vervolgens razendsnel de stand gelijk, maar niet veel later was het andermaal Dost. Dit keer kwam de pass vanaf de rechterflank, maar ook dit keer was zijn kopbal niet te stoppen. 

Door de zege is Sporting Portugal bijna zeker van het spelen van voorronde Champions League. Met nog drie duels te gaan bedraagt de voorsprong op nummer vier Vitoria Guimaraes acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen