Wenger: "Doel was niet om boven Tottenham te eindigen"

1 mei 2017, 08:14

Arsene Wenger vindt dat zijn club Arsenal de derby bij Tottenham Hotspur zondag terecht verloren heeft. The Spurs wonnen met 2-0, door doelpunten van Dele Alli en Harry Kane (penalty) in een tijdsbestek van drie minuten in de tweede helft.

"We hebben de wedstrijd verloren in een heel kort tijdsbestek. Daarna hadden we tijd nodig om ons te herpakken", vertelt Wenger bij de BBC. "Ze hebben verdiend gewonnen, dat moeten we accepteren en kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het is heel teleurstellend, maar ons doel aan het begin van het seizoen was niet om boven Spurs te eindigen, maar om kampioen te worden. We konden ons geen nederlaag permitteren. We hebben niet gescoord, iets dat ons tegen Crystal Palace en West Brom ook niet is gelukt. We moeten meer creëren dan we hebben gedaan."

Arsenal staat, met nog vijf wedstrijden te spelen, zesde in de Premier League. Het heeft een onoverbrugbare achterstand van zeventien punten op Tottenham, dat op vier punten van koploper Chelsea de nummer twee van de rangschikking is. Arsenal hoopt nog vierde te kunnen worden, aangezien het anders deelname aan de Champions League misloopt. Op dit moment heeft het zes punten minder dan nummer vier Manchester City, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Later deze maand speelt Arsenal nog de FA Cup-finale tegen Chelsea.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen