De Groot en Pothuizen maken het seizoen af bij NEC

1 mei 2017, 12:42   Bijgewerkt: 1 mei 2017, 14:47

Ron de Groot en Patrick Pothuizen hebben de rest van dit seizoen de leiding over het eerste elftal van NEC, zo meldt de Nijmeegse club maandag. De Groot fungeert komende weken als hoofdtrainer in De Goffert, met Porthuizen als zijn assistent. NEC moest op zoek naar een nieuwe hoofdcoach, nadat het een week geleden afscheid nam van Peter Hyballa.

De Groot en Pothuizen werden onlangs toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal van NEC. Ze hadden dit seizoen aanvankelijk de beloften van de Nijmeegse club onder hun hoede. Na een evaluatie met de staf en de spelersraad besloot NEC dat het met deze nieuw geformeerde staf haar belangrijkste doelstelling, handhaving in de Eredivisie, kan realiseren. De trainersstaf wordt gecompleteerd door Wilfried Brookhuis.

"De club en met name ook de selectie heeft in deze belangrijke periode baat bij rust. Samen met Ron en Patrick willen we hiervoor zorgen. Het grote voordeel is ook dat Ron en Patrick de spelers en de clubcultuur als geen ander kennen", zegt technisch manager Edwin de Kruijff van NEC op de clubwebsite. "Jeffrey Leiwakabessy zal voor de komende periode een verbindende rol tussen staf en selectie gaan bekleden. We hebben er alle vertrouwen in dat we de komende weken de strijd aan kunnen gaan om het verblijf in de Eredivisie veilig te stellen."

Dinsdag vertrekt NEC voor een tweedaags trainingskamp om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de thuiswedstrijd tegen AZ van komende zondag. De Gelderlanders verloren twaalf van de laatste dertien duels in de Eredivisie en gleden daardoor af naar de zeventiende plek in het klassement. Ze staan twee punten onder de nacompetitiestreep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen