Conte looft prestaties Aké: "Speelde als een veteraan"

1 mei 2017, 18:00

Nathan Aké verving zondag in de wedstrijd van Chelsea tegen Everton (0-3 winst) acht minuten voor tijd de geblesseerde David Luiz. Antonio Conte weet niet nog hoe lang de Braziliaan precies is uitgeschakeld, maar is zeer te spreken over de Nederlandse verdediger als vervanger.

Hoewel de invalbeurt van Aké niet al te lang duurde, vond Conte het toch overtuigend. "Ik ben heel blij met zijn inbreng tegen Everton. Hij kwam erin en speelde als een veteraan, ik vond het geweldig. Hij is een jonge speler die nog maar twee jaar op het hoogste niveau uitkomt. Wanneer hij speelt laat hij toewijding, werklust en concentratie zien", aldus de manager tegen diverse Engelse media.

Voor Aké lijkt er meer speeltijd in te zitten wanneer Luiz langere tijd uitgeschakeld is. "Ik heb nog niet met de dokters gesproken, maar ik verwacht dat het niet al te ernstig is", aldus Conte, die in Aké een verdediger voor de toekomst ziet. "Bij Bournemouth speelde hij alles. Ik begrijp dat het voor hem lastig is om nu vaak op de bank te zitten. Maar ik denk dat hij wel weet dat ik vertrouwen in hem heb. HIj speelde tegen Tottenham in de halve finale van de FA Cup en nu bracht ik hem weer op een belangrijk moment."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen