Jonk: "Het geeft in ieder geval weer hoop voor Nederland"

2 mei 2017, 09:40

Wim Jonk wist in 1992 en 1995 respectievelijk de UEFA Cup en de Champions League te winnen met Ajax, dat toen gloriedagen beleefde. Aangezien de Amsterdamse topclub dit seizoen de halve finale van de Europa League bereikt heeft, krijgt Jonk hoop dat het weer de goede kant op gaat met het Nederlandse voetbal. Dat zegt hij voor de wedstrijd tegen Olympique Lyon van woensdag in De Telegraaf.

"Als je als Nederlandse ploeg zo ver komt, is dat ontzettend knap. En de manier waarop spreekt me ook aan, omdat er een aantal écht goede duels tussen zat. Dit is een mooie kans de finale te halen", zegt Jonk in bovengenoemde ochtendkrant. De voormalig middenvelder maakte in 1992 een doelpunt van afstand in de UEFA Cup-finale tegen Torino.

Jonk is benieuwd naar het treffen tussen Ajax en Lyon. "Dit succes geeft in ieder geval weer hoop voor Nederland en dat was ook hard nodig. Maar laat Ajax eerst eens proberen door te stoten naar de finale. Dat zou een prestatie op zich zijn. Misschien dat Ajax op termijn ook weer eens kan verrassen in de Champions League, maar om die te winnen is vandaag de dag wel een heel ander verhaal. Dáár wordt in een veel hoger ritme gespeeld. Als je de Champions League en Europa League ziet, is dat een verschil van dag en nacht. Als je de Europese top wilt bereiken, weet je waar je naartoe moet. Dan moet je op alle vakken top presteren en ook structureel. Laat dat een uitdaging, een stimulans zijn."

Jonk vertrok bij Ajax, waar hij hoofd jeugdopleiding was, maar bewaakt nog altijd het gedachtengoed van Johan Cruijff. De oud-international legt met de hulp van anderen de Cruyff Legacy vast en verspreid deze. "We zijn nu vooral bezig met consultancy voor bonden en clubs en helpen bij vragen die er zijn. Later komen we ook met andere initiatieven", aldus Jonk. Workshops zijn daar een onderdeel van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen