Riedewald: "Lijkt wel alsof we in een droom leven"

4 mei 2017, 11:58

Omdat Peter Bosz voor het duel met Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League dun zat in de verdedigers, mocht Jairo Riedewald tegen de Fransen starten als linksback. Ook voor Kenny Tete was er een basisplaats. Voor beiden werd het een zeer bijzondere avond.

Na afloop besloten Riedewald en Tete dan ook geen shirtje te ruilen met de tegenstander, maar met elkaar. "Ik zei nog tegen Kenny: het lijkt wel alsof we in een droom leven. Ik kan nu gewoon zeggen dat ik halve finale Europa League heb gespeeld. Dat kunnen er mij niet veel navertellen", vertelt Riedewald op de website van Ajax. Toen hij met Jong Ajax meespeelde tegen VVV-Venlo als linksback, had hij al hoop op een basisplaats tegen Lyon. "Vervolgens maak je zo'n fantastische wedstrijd mee in een kolkende ArenA. Geweldig dat we dit als team mogen meemaken."

"We gaven weinig weg en sloegen toe op de juiste momenten. Het scheelde ook dat we erg effectief waren in de eerste helft, veel meer dan in de tweede helft", blikt Riedewald terug. Ondanks de 4-1 zege verwacht het talent dat het in Frankrijk nog lastig zal worden. "Zij gaan alles op alles zetten om het ons zo moeilijk mogelijk te maken en wij zullen ons daar tegen moeten wapenen. Aan de andere kant hebben we laten zien hoe effectief we kunnen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen