Oranje onder-17 start EK met overwinning op Oekraïne

4 mei 2017, 15:42

Het Nederlands elftal onder zeventien jaar is goed begonnen aan het EK in Kroatië. De ploeg van bondscoach Kees van Wonderen won met 1-0 van Oekraïne. Middenvelder Achraf El Bouchataoui tekende in de tweede helft voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Oranje onder zeventien begon niet heel goed aan de wedstrijd en het was vooral Oekraïne dat kansen kreeg. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was Nederland wel de bovenliggende partij. Na 61 minuten was er de voorsprong. Op aangeven van Juan Familio Castillo zorgde aanvoerder El Bouchataoui voor de openingstreffer. 

Via Zakaria Aboukhla kreeg Oranje nog een kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de doelman van Oekraïne wist zijn schot te keren. Verdedigend kwam de ploeg van Van Wonderen niet meer in de problemen en dus werd de 1-0 over de streep getrokken. Aanstaande zondag staat de tweede poulewedstrijd op het programma. Dan is Noorwegen de tegenstander. 

Opstelling Oranje U17: Schendelaar, Geertruida, Daverveld, Bakker, Pierie, El Bouchataoui, Haspolat (52. Castillo), Aboukhlal, Oosting, Buitink (30. Boadu, 59. Mendonca), Mallahi

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen