Man United koerst af op finale door prachtgoal Rashford

4 mei 2017, 23:08

Nadat Ajax zich woensdagavond al een uitstekende uitgangspositie verschafte voor de return tegen Olympique Lyon, heeft ook Manchester United een grote stap gezet naar de Europa League-finale in Stockholm. De Engelsen zegevierden donderdagavond met 0-1 bij Celta de Vigo. Spits Marcus Rashford verzorgde met een prachtige vrije trap het enige doelpunt van de avond.

Door de blessure van Zlatan Ibrahimovic startte Rashford weer in de basis bij United en na 67 minuten betaalde hij het vertrouwen terug aan José Mourinho. Een vrije trap die hij zelf had uitgelokt stuurde hij schitterend met veel gevoel naar de verre hoek: 0-1. De treffer van de negentienjarige spits, die in de kwartfinale tegen Anderlecht ook al van grote waarde was geweest, bleek de enige in de wedstrijd in Vigo.

De uitblinkende doelman bracht redding op enorme kansen van Jesse Lingard en Henrikh Mkhitaryan in de eerste helft, waardoor het nog lang spannend bleef in de wedstrijd. Waar United meerdere mogelijkheden om zeep hielp, bleef de kansenregen voor de thuisploeg uit. Het team won dit seizoen thuis in de competitie met 4-3 van FC Barcelona en schakelde Real Madrid uit in het bekertoernooi, maar wist tegen United geen vuist te maken. De beste kans kreeg het al na acht minuten, maar Daniel Wass kopte van dichtbij knullig naast.

Volgende week donderdag wordt de return in Engeland gespeeld. Of Ashley Young in die wedstrijd zijn opwachting kan maken, is nog maar de vraag. De vleugelspeler viel in de tweede helft in, maar moest met een hamstringblessure enkele minuten later alweer het veld verlaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen