Kuyt gaat knokken voor basisplaats bij Oranje

Ger
29 mei 2006, 07:00

Twee weken voor de start van het WK in Duitsland is Dirk Kuyt niet meer zeker van een basisplaats bij Oranje. De 25-jarige Katwijker ondervindt op de positie van rechterspits hevige concurrentie van een herboren Robin van Persie. Met FCUpdate.nl sprak Kuyt over zijn onverwachte rol als bankzitter, zijn toekomst en het aanstaande vertrek van Feyenoord-ploegmaat Salomon Kalou. "De transfer van Kalou heeft geen invloed op mijn toekomst."

"Ja, da's weer eens wat anders", grapt Kuyt over zijn reserverol. Hij vervolgt serieus: "Ik speel natuurlijk het liefst hele wedstrijden. Het is nu zaak om me zo goed mogelijk te laten zien in de invalbeurten die ik krijg. Maar ik maak me absoluut geen zorgen. Je weet dat het Nederlands elftal drieëntwintig uitstekende voetballers heeft. Het is alleen maar goed dat er concurrentie is. Maar ja, ik hoop natuurlijk dat ik in de komende twee weken kan laten zien dat ik in het elftal thuis hoor."

Dirk Kuyt

Dirk Kuyt

Het goede optreden van Van Persie tegen Kameroen deert Kuyt niet. "Ik vind het absoluut leuk voor Robin. Uiteindelijk is het elftal het allerbelangrijkste, dus het is mooi dat Robin het redelijk goed gedaan heeft. Maar we zijn nu een week onderweg en ik denk dat de prijzen nog niet verdeeld zijn. Ik heb me vaker moeten bewijzen om ergens te komen en dat ga ik ook de komende twee weken doen. Ik kan die positie aan de rechterkant weer op een andere manier invullen dan Robin. Je kunt ons eigenlijk niet met elkaar vergelijken."

Salomon Kalou, ploeggenoot van Kuyt bij Feyenoord, zal vermoedelijk binnenkort een verbintenis tekenen bij Chelsea. Het naderende vertrek van Kalou neemt Kuyt voor kennisgeving aan. "Dat betekent dan dat Kalou een stap verder gaat in zijn carrière. Als het allemaal rond mocht komen dan wens ik hem daar heel veel succes mee. Het zal mijn beslissing of ik bij Feyenoord blijf niet beïnvloeden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen