Nederland zet volgende stap naar heroveren CL-ticket

5 mei 2017, 08:34

Met de 4-1 overwinning van Ajax op Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League, afgelopen woensdag, heeft Nederland een volgende stap gezet naar het heroveren van een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Nederland gaat het lopende seizoen afsluiten op de dertiende plaats van de UEFA-coëfficiëntenlijst, wat betekent dat de landskampioen van de jaargang 2017/2018 voor het voetbaljaar daarop niet meer rechtstreeks is gekwalificeerd voor de poulefase van de Champions League. Om de landskampioen direct in het hoofdtoernooi te krijgen, moet een land bij de eerste elf op de coëfficiëntenlijst staan. Het ticket voor de nummer elf is wel onder voorbehoud, deze wordt alleen toegekend als de Champions League-houder zich via de eigen competitie rechtstreeks plaatst voor het miljoenenbal.

Na dit seizoen worden de resultaten uit de jaargang 2012/2013 weggestreept, wat positief is voor Nederland. Dat seizoen konden de eredivisieclubs niet overtuigen in Europa, waar naaste concurrenten Tsjechië en Zwitserland juist een relatief goed jaar hadden. Op de geschoonde ranglijst, dat wil zeggen dat het seizoen 2012/2013 al niet meer wordt meegeteld, staat Nederland al elfde. Het heeft 26.649 punten, waarmee het een redelijke buffer naar achtervolgers Tsjechië (24.675), Zwitserland (23.700) en Griekenland (23.500) heeft. Om bij de eerste tien te komen, en daarmee zonder voorbehoud een rechtstreeks CL-startbewijs te pakken, moet Nederland nummer tien Turkije voorbij. Dat land begint volgend seizoen met 29.000 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen