NAC Breda ontkent toetreding tot City Football Group

5 mei 2017, 11:31

Het bericht dat de City Football Group een nieuw trainingscomplex gaat bouwen voor NAC Breda en daarmee miljoenen in de club pompt heeft voor verbazing gezorgd in het Rat Verlegh Stadion. Ook de melding dat NAC definitief tot de City Football Group gaat horen, klopt niet volgens de club.

NAC ging in april 2016 een vijfjarige samenwerking met de City Football Group, waartoe onder meer Manchester City behoort, aan. Als gevolg van deze deal kan de Brabantse club spelers huren van de Engelse topclub. Ook wordt er door de City Football Group een budget beschikbaar gesteld om in gezamenlijk overleg te investeren in de faciliteiten, in begeleidende staf ten behoeve van de ontwikkeling van alle spelers en kan NAC gebruik maken van de kennis binnen de City Football Group. Ook krijgt NAC een 'development fee' mocht een gehuurde speler van Manchester City in de toekomst een volgende stap maken.

"Op dit moment zijn NAC en de City Football Group erg tevreden met de huidige vorm van samenwerken en hebben beide partijen niet de intentie om NAC definitief onderdeel uit te laten maken van de City Football Group", meldt NAC. "Naast het feit dat beide partijen deze intentie niet hebben, is een dergelijke overname sowieso uitgesloten binnen de huidige regelgeving van de KNVB en de statuten van onze eigen club."

"Gezien de pijlers in de samenwerking onderzoeken NAC en de City Football Group wel al langere tijd de mogelijkheden tot een eventuele upgrade van de trainingsfaciliteiten", vervolgt NAC. "Hierin gaan de gesprekken op dit moment echter niet over een miljoeneninvestering in een 'ultramoderne accommodatie', maar over een upgrade van de huidige trainingsfaciliteiten in Zundert binnen het budget dat in de huidige vorm van samenwerking is afgesproken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen