Johan Cruijff Schaal voortaan in stadion van kampioen

5 mei 2017, 13:14

De strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt niet langer afgewerkt in de Amsterdam ArenA, zo maakt de KNVB vrijdag bekend. Het stadion van de landskampioen is per direct het decor voor de jaarlijkse clash tussen de winnaar van de Eredivisie en houder van de KNVB Beker.

In de laatste seizoenen kreeg het publiek steeds minder interesse in de Johan Cruijff Schaal, die wordt gezien als opener voor het voetbalseizoen, maar de KNVB verwacht hiermee voor een ommekeer te zorgen. "We zijn de afgelopen twintig jaar erin geslaagd van de Johan Cruijff Schaal een traditie te maken", zegt Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB, op de website van de bond.

"De officiële aftrap van een nieuw voetbalseizoen, vernoemd naar onze beste voetballer ooit, is een begrip in Nederland", vervolgt De Jong. "Tegelijkertijd hebben we ons oor te luister gelegd bij supporters en clubs en de verbeterpunten verwerkt in de nieuwe opzet. We houden de traditie dan ook in stand, maar we nemen nu het initiatief om de wedstrijd meer te laten leven onder de clubs en supporters, zodat de supercup qua entourage in de buurt komt van de KNVB Bekerfinale."

Ook wordt de relatie met de Johan Cruyff Foundation hechter. Zo gaat voortaan van elk verkocht kaartje in ieder geval één euro naar de Foundation. Verder wordt er elk seizoen aandacht gevraagd voor een actueel maatschappelijk thema. Deze wordt bepaald in overleg tussen de deelnemende clubs, de Johan Cruyff Foundation en KNVB.

"We zijn blij met de vernieuwde insteek van de Johan Cruijff Schaal en hopen dat het zal leiden tot een maatschappelijk betrokken maar vooral ook sportief en feestelijk begin van het nieuwe voetbalseizoen", zegt Carole Thate namens de Johan Cruyff Foundation. "Het is tevens een unieke gelegenheid om zo Johan jaarlijks te eren voor wat hij voor het voetbal en daarbuiten heeft betekend. Daar zijn we heel trots op."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen