Bosz: "Met Lyon hou ik me nu helemaal niet bezig"

5 mei 2017, 16:25

Peter Bosz ziet de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles van komende zondag niet als een hinderlijke onderbreking tussen de twee duels met Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League. In de competitie hebben de Amsterdammers, met nog twee partijen te gaan, vier punten achterstand op koploper Feyenoord.

"Het liefst worden we eerste in de Eredivisie, maar dat zal heel moeilijk worden. Dan moet je in ieder geval de tweede plaats veiligstellen. Het is daarom zaak om van Go Ahead te winnen", zegt Bosz op de officiële website van Ajax. "Anders laten we het op de laatste wedstrijd tegen Willem ll aankomen en dat hebben we liever niet."

"Het zou flauw zijn om te zeggen dat deze wedstrijd net zo belangrijk is als die tegen Lyon, maar ik kijk het hele seizoen al van wedstrijd tot wedstrijd. De focus ligt volledig op Go Ahead. Ik ben nu puur aan het kijken met welke spelers wij van Go Ahead gaan proberen te winnen. Met Lyon hou ik me op dit moment helemaal niet bezig. Dat komt na de wedstrijd van zondag weer", stelt Bosz. Ajax won de eerste ontmoeting met Lyon afgelopen woensdag met 4-1, de return is komende donderdag in Frankrijk.

Mogelijk geeft Bosz wel een aantal spelers rust tegen Go Ahead. "We gaan nu richting het einde van het seizoen. Voordeel is dat we één dag extra rust hebben richting Go Ahead. De kans zit erin dat ik wat andere jongens laat spelen. Het ligt eraan wat ik wil, maar ik vind dat onze selectie zo breed is dat ik wel tien anderen zou kunnen laten spelen. Of elf."

Bosz kan tegen Go Ahead alleen niet beschikken over Daley Sinkgraven. "Hij moest eerst met de groep meetrainen en dat heeft-ie nog niet gedaan. Of hij Lyon-uit wel haalt? Dat weet ik niet."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen