Voor Faber en Groningen telt alleen de winst tegen PSV

5 mei 2017, 17:55

FC Groningen hoopt in de laatste twee Eredivisieduels nog te kunnen stijgen op de ranglijst om zich zo te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Zondag ontvangt de huidige nummer tien PSV. "We moeten voor drie punten gaan, anders hoeven we er niet eens aan te beginnen."

FC Groningen-PSV is één van de duels waar nog van alles op het spel staat. De Eindhovenaren moeten winnen om plaatsing voor de voorronde Champions League als mogelijkheid te houden terwijl de thuisploeg drie punten moet pakken om zicht te houden op plaatsing voor de play-offs. "PSV zal er zeker de eerste twintig minuten vol voor gaan. Mocht Ajax bij de rust al op voorsprong staan, zal dat mogelijk zijn weerslag hebben op PSV. Maar voorop staat dat wij het helemaal zelf moeten doen. We moeten voor drie punten gaan, anders hoeven we er niet eens aan te beginnen. We moeten de duels aangaan, aanwezig zijn en echt de strijd aanbinden", aldus Faber op de clubwebsite.

Faber heeft de luxe om in de slotfase van de competitie te kunnen beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen Kasper Larsen is afwezig vanwege een achillespeesblessure. "De laatste wedstrijden gingen er veel dingen goed. En deze ploeg heeft ook wel behoefte aan vastigheden. We willen graag de lijn doortrekken van de afgelopen wedstrijden. We moeten de dingen doen waar we goed in zijn, vooral ook aan de bal. En daarnaast zijn de afspraken en samenwerking in de verdediging van belang", zegt de coach, die niet van plan is zijn elftal veel te gaan wijzigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen