PSV reageert: "Uitermate schokkend, vooral voor slachtoffer"

6 mei 2017, 11:05

In een reactie op de website van PSV laat algemeen directeur Toon Gerbrands weten dat hij geschokt is door het [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/315738/voormalig-jeugdspelers-psv-en-vitesse-seksueel-misbruikt/,_blank,nieuws] dat er in de jaren zestig een speler uit de jeugdopleiding seksueel is misbruikt door een persoon die betrokken was bij de opleiding. De directeur heeft inmiddels gesproken met het slachtoffer. 

"Uitermate schokkend, vooral voor het slachtoffer natuurlijk", zegt Gerbrands. "Het leed dat hem is aangedaan, is onbeschrijfelijk. Daarom hebben we er enorm respect voor dat hij de stap heeft gezet om ons te vertellen wat hem is overkomen." Het slachtoffer wil anoniem blijven en vreest dat hij niet het enige slachtoffer is geweest. "We hebben deze week een gesprek gevoerd met deze betrokkene", vertelt Gerbrands. "Uit zijn verhaal leren we dat zeker niet valt uit te sluiten dat er meer slachtoffers zijn. Hen willen we graag laten weten dat ze zich kunnen melden."

"Helaas worden we in de maatschappij ook vandaag de dag nog met dit soort misstanden geconfronteerd", gaat de directeur verder. "Het zou naïef zijn om te veronderstellen dat de sportwereld helemaal veilig is. Iets voor honderd procent uitsluiten is daarom lastig, maar we doen er bij PSV alles aan om te zorgen dat iedereen hier veilig zichzelf kan zijn."

De club heeft formele en informele maatregelen genomen, zegt Gerbrands. "Informeel wil zeggen dat je een manier van werken hanteert waar sociale controle een grote rol speelt. Op het formele gebied moet je denken aan het benoemen van vertrouwenspersonen en het stellen van bepaalde eisen aan je stafleden. Mensen die in dienst treden bij PSV moeten bijvoorbeeld een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen. Voor het slachtoffer wiens verhaal we vanochtend lezen is dit allemaal niet relevant. Dat beseffen we terdege. Het is treurig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen