Hoe verging het Feyenoord de laatste vijf keer in Kralingen?

7 mei 2017, 10:58   Bijgewerkt: 10 mei 2017, 14:53

De eerste landstitel sinds 1999 lonkt voor Feyenoord. De Rotterdammers kunnen zich vanmiddag (zondag) op visite bij stadgenoot Excelsior verzekeren van het vijftiende nationale kampioenschap in de clubhistorie. Bezoekjes aan Woudestein, sinds kort het Van Donge & De Roo Stadion, waren in het verleden niet altijd een succes voor Feyenoord. FCUpdate.nl zet de laatste vijf edities op een rijtje.

18 januari 2008: alleen De Cler krijgt complimenten

15 augustus 2010: "Ik hoef De Cler niet meer te zien"

[img,58294,right,]Nadat de spelers van Feyenoord Been in de zomer van 2011 buiten de deur hadden gewerkt, begonnen de Rotterdammers het daaropvolgende seizoen onder leiding van Ronald Koeman met een zege bij Excelsior. Ook in deze editie kwam Fernandez op het scoreformulier, maar ditmaal als speler van Feyenoord. De veertienvoudig landskampioen plukte hem in aanloop naar het seizoen weg bij Excelsior. Door het vertrek van Luc Castaignos naar Internazionale stond Fernandez meteen in de spits en hij opende na rust de score. "Er is een last van mijn schouders gevallen. Als je scoort in je eerste competitieduel voor je nieuwe club en ook nog wint, is er alle reden tot tevredenheid", reageerde Fernandez na afloop. Door een eigen goal van Leen van Steensel werd het ook nog 0-2.

6 december 2014: foutenfestival in Excelsior-defensie

[img,86076,left,]De 0-2 nederlaag tegen Feyenoord bleek het begin van een moeizaam seizoen 2011/2012 voor Excelsior, waarin het uiteindelijk rechtstreeks uit de Eredivisie zou degraderen. Twee jaar later keerden de Kralingers onder leiding van Marinus Dijkhuizen terug op het hoogste niveau. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord in de jaargang 2014/2015 ging kansloos verloren. Al binnen 26 minuten stond het 0-3; Feyenoord strafte met doelpunten van Colin Kazim-Richards, Jean-Paul Boëtius en Lex Immers geklungel in de defensie van Excelsior genadeloos af. Na de 1-3 van Jeff Stans na rust voerden Jens Toornstra en Immers de score op tot 1-5, door een eigen goal van Sven van Beek werd het uiteindelijk 2-5. Toenmalig hoofdtrainer Fred Rutten genoot van de overtuigende triomf. "We hebben in fases heel goed gespeeld en hadden nog meer doelpunten kunnen maken. Ik ben heel tevreden over deze avond', vertelde de oefenmeester na afloop.

28 november 2015: Kramer matchwinner met hattrick

Door: Rahied Ishaak

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen