Jarige Mertens leidt Napoli met twee goals langs Cagliari

6 mei 2017, 19:51

Op zijn dertigste verjaardag heeft Dries Mertens zichzelf goed verwend. De Belgische aanvaller hielp zijn club Napoli zaterdag met twee doelpunten en een assist aan een 3-1 thuiszege op Cagliari.

Mertens opende al in de tweede minuut de score. De voormalig eredivisiespeler tikte de bal van dichtbij in het doel na een pass van Faouzi Ghoulam. Vier minuten na rust maakte Mertens er ook 2-0 van. Ditmaal had hij, opnieuw op aangeven van Ghoulam, succes met een schuiver van buiten het penaltygebied. In de 67ste minuut stond de Belg, die nu 24 keer heeft gescoord in dit Serie A-seizoen, aan de basis van de 3-0 van Lorenzo Insigne. Diego Farias redde in de slotfase de eer voor Cagliari.

Napoli neemt met de behaalde drie punten de tweede plek in de Serie A over van AS Roma. De werkgever van Kevin Strootman speelt zondag nog wel de kraker bij AC Milan.