Uitgerekend Torino beëindigt imposante thuisreeks Juve

6 mei 2017, 22:54   Bijgewerkt: 6 mei 2017, 23:02

De indrukwekkende thuisreeks van Juventus in de Serie A is voorbij. De grootmacht uit Turijn moest zaterdag na 33 opeenvolgende overwinningen in het eigen Juventus Stadium in de derby tegen Torino genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Daarmee mocht Juventus nog blij zijn, want de bezoekers stonden tot de tweede minuut van de extra tijd met 0-1 voor.

Drie thuiswedstrijden geleden, op vrijdag 10 maart tegen AC Milan, leek de zegereeks van Juventus voor eigen publiek al te sneuvelen. Destijds stond het lang 1-1, maar een dubieuze strafschop in de zevende minuut van de extra tijd bracht Juventus toch de winst (2-1). Het laatste puntenverlies van de Serie A-kampioen op eigen veld dateerde, tot vanavond, daardoor nog steeds van 23 september 2015 tegen Frosinone (1-1), 33 thuiswedstrijden geleden.

In de eerste helft van de burenruzie kreeg Juventus goede kansen om op 1-0 te komen. In de vijftiende minuut was Mehdi Benatia het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn kopbal eindigde tegen de lat. Daarna kregen ook Mario Mandzukic en Paulo Dybala uitstekende kansen om Juventus de leiding te geven. Torino-keeper Joe Hart maakte echter een aantal goede reddingen.

Zeven minuten na rust had Torino wel succes in de afwerking. Adem Ljajic bracht de bezoekers uit een vrije trap op 0-1. De Serviër liftte het leder over de muur, die wel sprong, via de onderkant van de lat in het doel. Een minuten later was het bijna weer gelijk; Mandzukic schoot maar net voorlangs.

Vijf minuten na de openingstreffer moest Torino verder met tien man. In de ogen van de scheidsrechter was Afriyie Acquah te fel in een duel met Mandzukic, wat hij met zijn tweede gele kaart moest bekopen. Met een man meer bleef Juventus het proberen, maar het leek Hart niet te kunnen passeren. De echte overtuiging in het spel van de thuisclub leek ook te ontbreken.

In de tweede minuut van de blessuretijd stond Gonzalo Higuaín echter op. De Argentijnse spits was één van de vaste waarden die op de bank begon met het oog op de return van komende dinsdag tegen AS Monaco in de halve finale van de Champions League, waarin Juventus voor eigen publiek een 2-0 voorsprong verdedigt, maar kwam in de 56ste minuut toch binnen de lijnen. Collega-invaller Miralem Pjanic bracht Higuaín in de extra tijd in stelling, waarna laatstgenoemde het afmaakte met een laag schot van net buiten het penaltygebied. Voor de Zuid-Amerikaan was het zijn 24ste treffer van dit Serie A-seizoen.

Juventus heeft nu acht punten voorsprong op nummer twee Napoli, dat eerder op de dag met 3-1 won van Cagliari. AS Roma kan de koploper zondag tot zeven punten naderen. Daarvoor moet de werkgever van Kevin Strootman winnen bij AC Milan. Na dit weekend zijn er nog drie speelronden in de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen